Педагогічна майстерня "Серце віддаю дітям"

14.10.2017 16:11

         20 вересня 2017 року відбулося засідання педагогічної майстерні «Серце віддаю дітям».

         Учасники педагогічної майстерні, використовуючи мудрі настанови В. О. Сухомлинського, власний педагогічний досвід,  складали модель конкурентоспроможного педагога.

         Методист училища Пальчук Л. В. визначила основні засади педагогічної діяльності Василя Олександровича, вказала на основні критерії педагогічної праці вчителя.

         Досвідчені викладачі і майстри в/н,  їхні молоді колеги аналізували основні риси педагога, необхідні на сучасному етапі розвитку.  Відрадно, що до найголовніших рис віднесено гуманізм, компетентність, толерантність, стриманість, креативність, новаторство. Як і В. Сухомлинський, педагоги впевнені, що без людинознавства, любові і поваги до дитини, неможливо досягнути високих результатів, а головне, виховати справжню особистість.

    

         Цікавим і повчальним для всіх був рейтинг якостей педагога, визначений учнями. З цією метою було опитано 30 учнів з різних груп. Результати опитування показали, що для наших вихованців найважливішими в особі вчителя є досвід, мудрість, толерантність, почуття гумору, вміння доступно пояснювати матеріал.

         Роботу майстерні було завершено демонстрацією складеної моделі сучасного педагога. Як підсумок незабутні і повчальні В. Сухомлинського: «Щоб стати справжнім вихователем, треба пройти школу сердечності - протягом тривалого часу пізнавати серцем усе, чим живе, що думає, з чого радіє й чим засмучується наш вихованець. Це одна з найтонших речей у нашій педагогічній справі».