Секція викладачів української мови та літератури

20.09.2018 12:06

Обласна секція викладачів української мови та літератури

 

19 вересня 2018 року у ДПТНЗ «Луцьке вище професійне училище» відбулося  засідання обласної секції викладачів української мови та літератури.

Відкрив засідання секції директор ЛВПУ Володимир Романюк, який привітав присутніх із новим навчальним роком, ознайомив усіх із матеріально-технічною базою училища, з досягненнями, успіхами та проблемами у роботі педагогічного колективу.

Директор НМЦ ПТО Зоя Парфенюк зробила порівняльний аналіз результатів ДПА з української мови у формі ЗНО між училищами, вказала на недоліки, висвітлила проблеми, які виникли під час здачі ЗНО, окреслила шляхи їх вирішення.

Керівник секції методист НМЦ ПТО М Мирослава Карпевич-Ющук ознайомила присутніх із нормативними документами МОН України щодо викладання української мови у 2018-2019 н.р., вказала на зміни у програмах з української мови та літератури.

Викладачі секції за «круглим столом»  поділились досвідом роботи з питання «Типові помилки при порушенні мовних норм у сучасній українській мові (морфологічні, синтаксичні, пунктуаційні)».

На засіданні секції особливо велику увагу було звернено на методику написання учнями творчих робіт при підготовці до здачі ДПА з української мові у формі ЗНО.

Керівник секції, члени творчої групи презентували навчально-методичний збірник «Проектні технології на уроках української літератури».

Із захопленням і найкращими позитивними емоціями учасники секції проаналізували відвіданий відкритий урок-майстерню з української мови з теми «Словосполучення. Просте речення», який провела старший викладач ЛВПУ Любов Пальчук. Учні групи № 28 (професія оператор з обробки інформації та програмного забезпечення) активно працювали в групах «Мовознавці», «Лінгвісти», «Філологи» (викладач використала інтерактивний метод роботи), створювали оригінальні словосполучення та речення, демонстрували власні презентації, працювали біля дошки, вели записи в зошитах, виконували завдання на картках тощо. У класі панувала невимушена дружелюбна атмосфера, де викладач виступила коучем, а учні – її творчими партнерами. Урок був скрашений поезіями Ліни Костенко про осінь, осінніми мелодіями та квітковими композиціями. Робота учнів на уроці була високо оцінена викладачем та експертами, команди учнів нагороджені грамотами.

Із високим ентузіазмом філологи профтехосвіти Волині приступили до навчання у новому 2018-2019 н.р. Побажаємо всім, викладачам та учням, міцного здоров’я, оригінального вирішення назрілих проблем, творчої наснаги.