Звіт про проведений Тиждень професій ресторанного господарства

21.03.2017 11:13

Презентувати свою професію, розширити кругозір, показати свої знання і уміння допомагають традиційні Тижні професій, які організовують разом з учнями викладачі та майстри виробничого навчання.

Тиждень професій ресторанного господарства в училищі стартував 13 березня 2017 року.

Мета: представити особливості професій і пропагувати здорове харчування.

Відкриваючи цей захід методист училища Міндала А.І. звернула увагу на  те, що цьогоріч Тиждень професій буде приурочений японській кухні. Японська кухня користується в наш час неабиякою популярністю. Суші, роли, маринований імбир, васабі приваблюють своєю пікантністю та неординарністю. Крім того педагоги продемонструють впровадження новітніх технологій при підготовці кваліфікованих робітників. 

Також вона наголосила на тому, що професії ресторанного господарства необхідні та актуальні в усі часи, оскільки без їжі людина не може існувати ні на землі, ні на морі, ні в космосі. Сучасний працівник ресторанного господарства має бути справжнім професіоналом, дієтологом, технологом, мати талант художника, вишуканий тонкий смак, гарну образну пам’ять та почуття міри. Поєднуючи чотири основних смаки, використовуючи широку гаму пахощів та ароматів, кваліфікований кухар, кондитер володіє таємничістю впливу ароматно-смакових компонентів їжі на емоційну сферу людини.

Голова МК П’янкова Н.М. ознайомила присутніх з планом проведення Тижня професій ресторанного господарства. Кожний день Тижня був насичений різноманітними цікавими заходами, які у повній мірі розкрили суть професій, їх властивості, специфіку, умови навчання та перспективи подальшого працевлаштування по закінченню навчального закладу.

Майстер виробничого навчання з професії «офіціант, бармен» Лещенко Ю.В. разом із учнями провели конференцію на тему «Японська кухня – філософія і традиції».

Вже традиційно у вівторок в училищі відбулася виставка професійної, науково-методичної та спеціальної літератури у бібліотеці училища, виставка методичних напрацювань педагогів у методичному кабінеті та майстер - клас з приготування страв японської кухні (суші, роли) організований майстрами в/н  Родницькою Д.А. та Боярчук Н.І. з групами №13,23; крім того сервірування столу в японських традиціях і церемонія приготування чаю, організована та проведена майстром виробничого навчання з професії «офіціант, бармен» Лещенко Ю.В. разом із своїми вихованцями. На цьому заході були ефективно використані інноваційні та мультимедійні технології.

 

У середу майстер в/н Леснікова О.О. організувала і провела разом із учнями групи №22 у навчальному барі училища майстер-клас з приготування сучасних коктейлів.

Четвер відзначився справжнім кулінарним шоу у виконанні учнів групи №33 під керівництвом  талановитого майстра в/н Кравчук Н.Ф. Майстер-клас з приготування сучасних холодних страв та десертів – це дійсно свято професійності, вишуканості та смаку. Крім того учні групи №33 продемонстрували свої знання та вміння із сервірування тематичного столу, підбору столового посуду до обслуговування. Змагання – це цікавий і дієвий метод навчання, який збагачує думки учнів уявою, а душу – адреналіном.

Завершальним етапом предметного тижня стало засідання круглого столу методичної комісії, на якому голова методкомісії П’янкова Н.М. підвела підсумки проведених заходів та відзначила високий професійний рівень майстрів виробничого навчання та викладача. Загалом тиждень пройшов у піднесеному, навіть святковому настрої. І не дивно, бо їжа, за умови її майстерного приготування, приносить людині справжню насолоду, піднімає настрій, дарує здоров’я та довголіття.