Україноцентричний підхід до вивчення зарубіжної літератури

01.11.2017 11:48

31 жовтня 2017 на базі нашого училища відбулось засідання обласної секції викладачів зарубіжної літератури.  Методист НМЦ ПТО у Волинській області Півторак Ірина ознайомила учасників секції з нормативними документами МОН України щодо вивчення зарубіжної літератури.  Керівник секції Хомич Світлана, викладач Володимир-Волинського ВПУ, продемонструвала власні розробки буктрейлерів та поділилась досвідом їх створення.

Під час круглого столу викладачі училищ області обговорювали питання інтеграції зарубіжної та української літератури як засобу удосконалення мовно-літературних компетентностей учнів, сучасні методики й технології здійснення літературної освіти. Особливу увагу звернули на формування національної свідомості та патріотизму на уроках зарубіжної літератури та в позаурочний час.

На високому рівні був проведений відкритий урок на тему «Михайло Булгаков. Життєвий і творчий шлях письменника. Булгаков і Україна. «Майстер і Маргарита» як вершина його творчості».. Викладач Жарикова Ірина під час уроку використала нові форми творчої роботи учнів: випереджувальні завдання, дискусію з метою доведення власної позиції, буктрейлер. Учнів особливо зацікавили презентація, фрагменти відеофільмів, різні схеми та фотографії.

  

Засідання обласної секції завершилось підведенням підсумків та плануванням роботи на наступний рік.